7 Aralık 2020 tarihinde doğa koruma alanının koruma personeli bölgede devriye gezerken yaralı bir dev pandaya rastladı. Dişi pandanın kürek kemiği üzerindeki yaranın iltihap kaptığı tespit edildi. Koruma personeli, pandayı tedavi için istasyona götürdü. Pandaya istasyondaki veterinerin soyadından esinlenilerek "Tangtang" adı verildi. 19 Ocak'ta Tangtang, daha ileri tedavi için Qinling Dev Panda Araştırma Merkezi'ne gönderildi. Doğa koruma alanı yönetiminin verdiği bilgilere göre panda, vahşi yaşam uzmanları tarafından ayrıntılı fiziksel muayene edilip doğada hayatta kalma kabiliyeti değerlendirildikten sonra vahşi ortama salındı.

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletininde bulunan Foping Ulusal Doğa Koruma Alanı'nda "Tangtang" adlı dev pandayı vahşi ortama salmak için taşıyan koruma istasyonu personeli, 20 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Foping Ulusal Doğa Koruma Alanı Yönetim Bürosu//Xinhua aracılığıyla)

Doğaya salınmadan önce Tangtang'a vahşi ortamda yaşam durumunun izlenmesine imkan verecek bir uydu takip tasması takıldı. Personelin, karmaşık ortamlar ve kötü sağlık durumları gibi birçok zorlukla başa çıkarak Tangtang'ı kurtardığını vurgulayan doğa koruma alanı yönetim bürosu direktörü Ding Haihua, bu durumun Çin'deki dev panda kurtarma tarihinde nadir olduğunu ve vahşi dev pandaların korunmasına ve kurtarılmasına yönelik değerli bir deneyim sağladığını söyledi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI