Sağlık

Küba'da günlük vaka sayısı binin üzerine çıktı

Ülkede toplam doğrulanmış vaka sayısı 74 bin 212'ye çıkarken dört can kaybıyla toplam ölü sayısı 421'e yükseldi. Küba Kamu Sağlığı Bakanlığı'nın Hijyen ve Epidemiyoloji Ulusal...

Abone Ol

Ülkede toplam doğrulanmış vaka sayısı 74 bin 212'ye çıkarken dört can kaybıyla toplam ölü sayısı 421'e yükseldi. Küba Kamu Sağlığı Bakanlığı'nın Hijyen ve Epidemiyoloji Ulusal Direktörü Francisco Duran, günlük televizyon konuşmasında, "Ülkenin büyük bölümünde ciddi bir yayılma olduğu için bugünkü göstergeler epidemiyolojik durumun karmaşıklığını gösteriyor" dedi.

Ülkede pandeminin merkez üssü Havana'da son 24 saatte 558 vaka kayıtlara geçerken insidans oranı 100 bin kişide 314,6 ile bugüne kadar görülen en yüksek seviyesine yükseldi. Yetkililer, başkentte gece hareketliliğinin sınırlandırılması gibi kısıtlayıcı sağlık önlemlerinin yanı sıra maske takmayan veya yanlış takanlara ağır para cezaları uyguluyor. Küba, Ocak ayından bu yana, eğitime ara verilmesi ve ülke genelinde halka açık yerlerin kapatılması gibi önlemlerin yeniden uygulanmasına neden olan yeni bir Kovid-19 enfeksiyon dalgasıyla karşı karşıya bulunuyor.