Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

"Karayip ülkesi ülkeye giriş yapan yolcular için Kovid-19 hijyen ve sağlık kurallarını gevşetecek" açıklamasını yapan bakanlık, yeni tedbirlerin belirti gösteren hastaları ve ateş kontrollerini izlemeye odaklanacağını kaydetti. Küba Turizm Bakanlığı, Küba'nın bundan böyle ülkeye girişlerde PCR testi talep etmeyeceğini ve yurtdışında verilmiş Kovid-19 aşı sertifikalarının gümrük yetkilileri tarafından kabul edileceğini açıkladı. Ayrıca iç turizm pazarı, her bölgede pandeminin gelişimi doğrultusunda kademeli olarak yeniden açılacak. Bakanlık, uluslararası turizmi teşvik etmeye yönelik söz konusu kararın, "ülke nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının Kasım ayına kadar tamamen aşılanacağı beklentisine" dayanılarak alındığını bildirdi.

Küba'da Pazartesi günü son 24 saat itibarıyla 7.230 yeni doğrulanmış vaka ve 85 Kovid-19 bağlantılı ölüm bildirilirken, toplam vaka sayısı 696.904'e, toplam can kaybı ise 5.788'e yükseldi. Ada ülkesi, tarifeli ticari uluslararası uçuşlara Kasım 2020'de yeniden başlamış ve pandemi nedeniyle yedi aydan uzun bir süre kapalı kalan Havana Jose Marti Uluslararası Havalimanı yeniden faaliyete geçmişti. Halen adaya gelen uluslararası yolcuların ya hükümet tarafından tahsis edilen bir otelde ya da bir karantina merkezinde karantinaya alınmaları gerekiyor. Karayip ülkesinin turizm sektörü, pandemi öncesinde Küba'nın döviz gelirlerinin yüzde 10'undan fazlasını oluşturuyordu. Küba'da turizmin yüksek sezonu Kasım ortasından Nisan ayına kadar sürüyor.

Editör: İRFAN KARSLI