Granma'nın bildirdiğine göre toplu aşılamada en gelişmiş adaylar olan Soberana-02 ve Abdala kullanılacak. Ancak Küba'da Soberana-01, Soberana Plus ve Mambisa adında, farklı klinik test aşamalarında olan üç aşı adayı daha var. Gazeteye göre, devlete ait BioCubaFarma'nın Başkanı Eduardo Martinez, Soberana-02 ve Abdala'nın "rekabet etmeyecek şekilde" ve "çok sayıda aşıyı kısa sürede üretebilmek için" kendi üretim sistemlerine sahip olduklarını açıkladı.

Martinez, "Üretimde istikrara giderek daha fazla yaklaşıyoruz. Sağlık müdahalesini başlatmak için titiz bir değerlendirme sürecinden geçen aşılar ürettik" diye konuştu. Bu arada, Halk Sağlığı Bakanlığı Çarşamba günü Havana'nın yedi belediyesinde bir toplu aşı kampanyası başlatacak. Kampanya Mayıs ayının ikinci yarısında da Pinar del Rio ve Matanzas'ın yanı sıra Santiago de Cuba ve Isla de la Juventud Özel Belediyesi'nde sürdürülecek.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı

Editör: İRFAN KARSLI