12 ile 18 yaş arası 25 gönüllüden oluşan başlangıç grubunda güvenliği kanıtlanan deneme şimdi de üç ile 11 yaş arası 25 çocuğa daha Soberana-02'nin ilk dozu verilerek genişletilecek. Havana'da yayın yapan Radio Reloj'a göre, Finlay Aşı Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yuri Valdes daha yüksek yaş grubundaki güvenlik sonuçlarının, denemenin daha küçük çocuklara kaydırılarak devam ettirilmesine ve genç örnekleminin genişletilmesine imkan sağladığını söyledi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Valdes, aşılananlar üzerinde aşılamadan 72 saat ve bir hafta sonra yapılan kontrollerde "deneklerin güvenliği değerlendirildi ve herhangi bir ters etki bildirilmedi" dedi. Valdes bu sonuçlara dayanarak, Küba İlaç, Ekipman ve Tıbbi Cihazlar Devlet Kontrol Merkezi'nin diğer gönüllülerin de çalışmaya dahil edilmesine onay vermesini sağlayacak bir rapor hazırlandığını söyledi. Denemeye katılan toplam 350 çocuk ve gencin her birine 28'er gün arayla iki doz Soberana-02 ve üçüncü doz olarak da Soberana Plus aşısı vurulacak.

Editör: İRFAN KARSLI