Sağlık

Küba, Kasım ayında Kovid-19'a karşı takviye doz uygulayacak

Küba Sağlık Bakanı Jose Angel Portal, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kendi ürettiği Kovid-19 aşılarıyla takviye doz uygulamaya Kasım ayında başlayacağını d...

Abone Ol

Küba Sağlık Bakanı Jose Angel Portal, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kendi ürettiği Kovid-19 aşılarıyla takviye doz uygulamaya Kasım ayında başlayacağını duyurdu. Xinhua'ya konuşan Küba Sağlık Bakanı "En başta, doktorlar, hemşireler, bilim insanlarının da aralarında olduğu pandemiye karşı ön saflarda yer alan çalışanlara, virüse maruz kalma olasılığı en yüksek kişilere ve savunmasız gruplara koronavirüse karşı takviye doz uygulayacağız" dedi.

Portal, Küba'daki 2-18 yaş arası çocukların yüzde 90'ından fazlasının Kovid-19'a karşı tam olarak aşılanmasının ardından, aşı çalışmalarını iki yaşın altındaki çocuklara da genişletmeyi planladıklarını söyledi. Küba'da Salı günü 2.638 yeni vaka ve 37 virüs kaynaklı ölüm kaydedildi. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 923.966'ya, can kaybıysa 7.928'e ulaştı.

Küba'nın biyoteknoloji şirketi BioCubafarma'nın Başkanı Eduardo Martinez, bir Karayip ada ülkesi olan Küba'nın, başkent Havana'nın yaklaşık 45 km doğusundaki Mariel Özel Kalkınma Bölgesi'nde aşı üretmek için yeni bir tesis açacağını kaydetti.

"Aşılarımızın dünya çapında kullanımı için Dünya Sağlık Örgütü ile görüşüyoruz" diyen Eduardo Martinez, "Küba'nın yerli aşılar geliştirme stratejisi işe yaradı" diye ekledi. Adadaki aşı kampanyasının başladığı Mayıs ayından bu yana, ülkedeki 11 milyon kişinin yüzde 86,1'ine en az bir doz yerli koronavirüs aşısı uygulandı.