İran Gıda ve İlaç İdaresi sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "1. faz ve 2. faz klinik deneyleri, İran Pastör Enstitüsü'nün gözetimi altında Havana'da başarılı şekilde yürütülmüş ve pozitif sonuçlar alınmıştır... 3. faz Küba ve İran'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir" denildi.

Finlay Enstitüsü Genel Direktörü Vicente Verez'in Küba'nın başkenti Havana'da düzenlediği basın toplantısında, Soberana 02'nin Havana'daki 3. faz klinik deneylerinin 4 Mart'ta başladığını duyurdu. Günlük bilgilendirme toplantısında konuşan İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Çarşamba ile Perşembe günleri arasında koronavirüs kaynaklı 88 yeni ölümün gerçekleştiğini ve İran'daki pandemi kaynaklı toplam ölüm sayısının 61.016'ya yükseldiğini söyledi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Lari, son 24 saat içinde İran'da 8.308 yeni vakanın teyit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 1.723.470'e çıktığını açıkladı. Sözcü, yeni vakaların 716'sının hastaneye yatırıldığını belirtti. Lari, iyileşen ya da hastaneden taburcu edilen Kovid-19 hastalarının sayısının Perşembe günü itibarıyla 1.471.179'a çıktığını, 3.818 kişinin ise durumunun kritik olduğunu kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI