Çevre Bakanlığı'na göre söz konusu plan, "Almanya'da son nükleer santrallerin 2022 yılı sonunda kapatıldıktan sonra bile Almanya'da nükleer riskleri en aza indirmek" için gerekli ilave adımların ana hatlarını belirliyor. Schulze Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada, "Gelecek yıl Almanya'nın son nükleer santrallerini kapatarak tarihi bir hedefe ulaşacağız" dedi ve şöyle devam etti: "Ancak nükleer riskler sürmektedir ve Almanya'da, Avrupa'da ve dünya genelinde daha fazla kararlı adım atılması gerekmektedir."

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Almanya'da nükleerden çıkış süreci yolunda gitmesine rağmen ülke, yurtdışındaki nükleer santraller için nükleer yakıt üretmeye devam ediyor ve plan Almanya'nın Lingen ve Grounau kentlerindeki fabrikaların da kapatılması gerektiğini savunuyor.

Plan ayrıca Almanya'da rüzgar ve güneşin, nükleer ve kömürün yerini ivedilikle alabilmesi için yenilenebilir enerjinin hızla yaygınlaştırılması uyarısında da buluyor. Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne (Destatis) göre, Almanya'da yenilenebilir enerjinin 2019'da yüzde 42,3 olan payı geçen yıl yüzde 47'ye çıkarak yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl rüzgar enerjisi yüzde 25,6 payla, Almanya'nın "en önemli enerji kaynağı" kömürün yerini aldı.

Editör: İRFAN KARSLI