Gündem

Kovid-19 Sürerken Halk Brezilya Devlet Başkanı'ndan Memnun!

Datafolha firması tarafından Pazar günü yayınlanan bir ankete göre, Kovid-19 pandemisine rağmen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, görev süresi geçtiğimiz yıl Ocak ayında...

Abone Ol

Datafolha firması tarafından Pazar günü yayınlanan bir ankete göre, Kovid-19 pandemisine rağmen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, görev süresi geçtiğimiz yıl Ocak ayında başladığından beri halk arasında onay oranını en yüksek seviyede korumaya devam ediyor.

Ankete göre Brezilyalıların yüzde 37'si Bolsonaro'nun başkanlığını "iyi ya da çok iyi" olarak tanımlıyor. Ağustos ayında da aynı onaylama seviyesi kaydedilmişti.

Bolsonaro dönemini "kötü ya da berbat" olarak tanımlayan Brezilyalıların oranıysa yüzde 34'ten yüzde 32'ye gerilerken, mevcut başkanı "ortalama" diye nitelendirenlerin oranı yüzde 27'den yüzde 29'a yükseldi.

Öte yandan, Datafolha veriler toplamda, Bolsonaro'nun 1985'ten bu yana ilk dönemlerini yürüten başkanlar arasında en düşük popülariteye sahip olduğunu gösterdi.

Bolsonaro, en yüksek onay oranını yüzde 56 ile iş adamlarından ve Brezilya'nın orta-batı ile kuzey bölgelerinden aldı.

En düşük onay notuysa yüzde 49 ve yüzde 48 ile öğrenciler ve daha yüksek eğitim seviyesine sahip kişiler arasında görüldü.

Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın ikinci en yüksek Kovid-19 nedenli ölüm sayısına ve ABD ile Hindistan'ın ardından üçüncü en yüksek vaka sayısına sahip.

Sağlık Bakanlığı'nın Pazar günü açıkladığı rapora göre Brezilya'da toplam 6,9 milyon Kovid-19 vakası ve 181 bin pandemi nedenli ölüm kaydedildi.