Shanghai İşbirliği Örgütü (Shanghai Cooperation Organization-SCO) Genel Sekreteri Vladimir Norov, koronavirüsün halk sağlığına ve küresel ekonomiye verdiği büyük zarara rağmen, dijital dönüşümü hızlandırarak yeni fırsatlar yarattığını söyledi.

Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor

Pazartesi günü Pakistan'ın başkentinde bir video konferans aracılığıyla konuşan Norov, Kovid-19'dan sonra dijital ekonomi ve sınır ötesi e-ticaretin, ekonomik büyümenin sağlanması, ekonomilerin rekabet gücünün artırılması, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve böylece sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunulması açısından dünya ekonomisinin yeniden inşasında giderek daha önemli bir rol oynayacağını söyledi.

İslamabad merkezli bir düşünce kuruluşu olan Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları Enstitüsü (SDPI) tarafından yapılan açıklamada, "Kovid-19'lu günlerde, küresel çevrimiçi perakende satışları artıyor ve ek işler yaratılıyor" denildi.

Açıklamaya göre SDPI, Kovid-19 Günlerinde Sürdürülebilir Kalkınma adı verilen dört günlük bir konferans düzenledi.

SCO Genel Sekreteri, "Bu yılki SCO Zirvesi, ekonomilerimizin pandemiden erken kurtarılmasına odaklanan 2025 SCO geliştirme stratejisinin uygulanması için bir eylem planının hazırlanmasını tamamlayarak sona erdi" dedi.

SDPI Ortak İcra Direktörü Vaqar Ahmed, SCO geliştirme stratejisine yönelik eylem planının kapsamlı olduğunu ve tüm üye ülkelere işbirliği yapma fırsatı sağlayacağını söyledi.

Ahmed, SCO'nun dijital dönüşüm yaklaşımının memnuniyetle karşılandığını ve çeşitli bölgesel ekonomik koridorların bölgesel entegrasyona katkıda bulunacağını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI