Sağlık

Kovid-19 vakalarının giderek arttığı Tayland, aşı dozlarını karıştıracak

Düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Tayland Başbakan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnviraku, Tayland Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi'nin Delta varya...

Abone Ol

Düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Tayland Başbakan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnviraku, Tayland Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi'nin Delta varyantına karşı bağışıklığı artırmak için iki doz Sinovac aşısı yerine, insanların ilk doz Sinovac'ın ardından ikinci doz olarak AstraZeneca aşısı olması kararı aldığını açıkladı. Anutin, ilk doz Sinovac aşısıyla ikinci doz AstraZeneca arasında üç ya da dört haftalık bir süre olacağını belirtti. Anutin, tamamen aşılanmış olan sağlık çalışanlarının ise üçüncü doz olarak AstraZeneca veya Pfizer aşısı olacağını sözlerine ekledi.

Güneydoğu Asya ülkesi aylardır devam eden vaka artışları ile mücadele ediyor. Çok bulaşıcı olan Delta varyantının hızlı yayılımı ise halihazırda oldukça zorlanan sağlık sistemi üzerinde ayrıca yük oluşturuyor. Anutin, hükümetin ayrıca enfekte olan az semptomlu ya da semptomsuz kişiler için ev izolasyonu ya da topluluk izolasyonu uygulanmasına karar verdiğini belirtti.

Tayland'da giderek kötüleşen duruma müdahale etmek için, başkent Bangkok ve beş çevre eyaletin de aralarında olduğu virüsün en fazla vurduğu bölgelerde daha sert kısıtlamalar uygulanmaya başladı. Geceleri sokağa çıkma yasağı uygulaması ve beşten fazla kişinin bir araya gelmesi ile zorunlu olmayan seyahatlerin yasaklanmasının yanı sıra alışveriş merkezlerinin kapatılması gibi önlemler de Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi ve en az 14 gün sürecek.

Tayland, Pazartesi günü 8.656 yeni vaka daha bildirdi. Bu, son bir haftada vaka sayılarında yaşanan ilk düşüştü. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 345.027'ye yükseldi. Kovid-19 kaynaklı toplam ölüm sayısı ise son 24 saatte bildirilen 80 ölümle birlikte 2.791 oldu. Pazar günü itibarıyla ülkede 12,5 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Yaklaşın 70 milyonluk ülkede nüfusun yüzde beşinden azı tamamen aşılandı.