Sağlık

Kovid-19 vakalarında artış yaşayan Slovenya sağlık çalışanlarının maaşlarını yükseltti

Sağlık Bakanı Janez Poklukar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık çalışanı eksikliği var ve çalışanlara aşırı yükleniliyor. Yaptıkları iş için adil bir ödeme almaları...

Abone Ol

Sağlık Bakanı Janez Poklukar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık çalışanı eksikliği var ve çalışanlara aşırı yükleniliyor. Yaptıkları iş için adil bir ödeme almaları lazım" ifadeleri yer aldı. Slovenya Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, Pazartesi günü 3.344 vakanın görüldüğü ülkede Salı günü 4.481 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiğini belirtti. En yüksek günlük veri, 4.511 yeni vaka ile 3 Kasım'da kaydedilmişti. Yeni anlaşmaya göre, yaklaşık 35.000 sağlık çalışanı daha yüksek maaş alacak, en büyük artış ise hastanelerde çalışan hemşirelere yapılacak.

Slovenya Basın Ajansı'nın aktardığına göre, gayri resmi olarak yüzde 4 ile yüzde 25 arasında değişmesi öngörülen maaş artışları, toplu iş sözleşmeleri imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek. Çalışma Bakanı Janez Cigler Kralj tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şimdiye kadar da vazgeçilmez olan ve salgınla karşı karşıya olduğumuz şu dönemde daha da vazgeçilmez hale gelen meslekler için gerekli maaş artışı konusunda anlaşmaya vardık" diye belirtildi.

Salı günü, hastanelerde tedavi olan Kovid-19 hastalarının sayısı bir önceki güne göre 15 kişi daha artarak toplam 889'a yükseldi. Son haftalarda çoğu hastane, Kovid-19 hastalarına bakım sağlayabilmek için acil olmayan planları iptal etmek zorunda kaldı.