Sağlık

Kovid-19 nedeniyle Hindistan'da uluslararası uçuşlar 31 Ekim'e kadar askıda kalacak

Hindistan'ın sivil havacılık gözlemci kurumu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Salı akşamı yayınladığı genelgeye göre kısıtlamalar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün...

Abone Ol

Hindistan'ın sivil havacılık gözlemci kurumu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Salı akşamı yayınladığı genelgeye göre kısıtlamalar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün özel olarak onayladığı uluslararası tüm kargo operasyonları ve uçuşları kapsamayacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün genelgesinde "26 Haziran 2020 tarihli genelgenin kısmi değişikliği ile yetkili makam, Hindistan'a/Hindistan'dan tarifeli uluslararası ticari yolcu hizmetlerine ilişkin konuyla (Kovid-19 ile ilgili Seyahat ve Vize kısıtlamaları) ilgili yayınladığı genelgenin geçerliliğini 31 Ekim 2021 saat 23.59'a (yerel saat) kadar uzatmıştır" denildi.

Genelgede, "Bununla birlikte, duruma göre yetkili makam tarafından seçilen güzergahlarda tarifeli uluslararası uçuşlara izin verilebilir" ifadeleri yer aldı. Ticari uçuşlar, ülkede devam eden Kovid-19 pandemisinin yayılımını kontrol altına alma amacıyla geçtiğimiz yıl Mart ayında ilan edilen ülke genelindeki tam kapanmada askıya alınmıştı.

Hindistan'daki iç hat uçuşları ise yaklaşık iki aylık bir aranın ardından geçen yıl 25 Mayıs'ta yeniden başlamıştı. Uluslararası uçuşlar ise askıda kalmaya devam ediyor. Öte yandan, Hindistanlı yetkililer geçen yıl Mayıs ayından bu yana özel uluslararası uçuşlar ve geçen yıl Temmuz ayından bu yana da belirli ülkelerle ikili "hava kabarcığı" düzenlemeleri kapsamında uçuşlar gerçekleştiriyorlar.