Gündem

Koronavirüs vakalarında artış yaşayan Gürcistan önlemleri sıkılaştırdı!

28 Kasım 2020 ile 31 Ocak 2021 arasında geçerli olacak önlemler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanması, tüm restoranların sadece paket servis yapması ve şehirlerarası tüm to...

Abone Ol

28 Kasım 2020 ile 31 Ocak 2021 arasında geçerli olacak önlemler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanması, tüm restoranların sadece paket servis yapması ve şehirlerarası tüm toplu taşıma hizmetlerinin askıya alınması bulunuyor.

Bunun yanı sıra aynı zaman diliminde Tiflis gibi büyük şehirlerde daha fazla kısıtlama uygulanacak. Bu kısıtlamalar arasında şehir içi toplu taşıma hizmetinin askıya alınması, yiyecek satan dükkanlar ve eczaneler dışında alışveriş mekanlarının kapatılması ve öğrencilere uzaktan eğitim verilmesi gibi önlemler yer alıyor.

Bu kısıtlamalardan bazıları yaklaşan Noel ve Yeni Yıl tatillerinde hafifletilecek. Örneğin 24 Aralık 2020 ile 2 Ocak 2021 tarihleri arasında ülke genelinde şehir içi ve şehirlerarası ulaşım serbest olacak ve alışveriş merkezleri ile pazarlar açık kalacak.

Gürcistan, Eylül ayı ortasından bu yana günlük yeni Kovid-19 vakalarında hızlı bir yükseliş yaşıyor. Gürcistan Ulusal Hastalık Kontrol ve Kamu Sağlığı Merkezi'ne göre, ülkede Cumartesi günü 4 bin 472 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi ve böylelikle toplam vaka sayısı 127 bin 942'ye yükseldi.

Merkez, Gürcistan'da şu ana kadar 106 bin 328 hastanın iyileştiğini, bin 195 kişinin öldüğünü bildirdi.