Sağlık

Kolombiya kitlesel Kovid-19 aşılamasına Şubat'ta başlayacak

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ülkesinin Şubat ayında yeni tip koronavirüse karşı kitlesel bir aşılama kampanyası başlatmayı planladığını söyledi. Duque, Pazartesi günü...

Abone Ol

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ülkesinin Şubat ayında yeni tip koronavirüse karşı kitlesel bir aşılama kampanyası başlatmayı planladığını söyledi. Duque, Pazartesi günü yerel bir radyo istasyonuna verdiği röportajda, deneme aşılarının bu hafta ile Ocak ayının ilk haftası arasında başlayabileceğini belirtti.

Kolombiya'da 1,5 milyondan fazla kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve 40 binden fazla kişinin hastalık nedeniyle öldüğünü söyleyen Duque, hükümetinin ülke için en iyi aşıyı tedarik etmek amacıyla araştırma yaptığını bildirdi.

Duque şöyle konuştu: "Çok zor bir işti... Şubat ayında başlayacak. Kısa bir zaman içinde bazı test aşıları yapmayı da ümit ediyoruz... Bunun üzerinde çalışıyoruz ancak bunun tüm nüfusun korunması için büyük öneme sahip bir süreç olacağına inanıyorum."

Kolombiya'da, nüfusun aşı yapılmayacak kesimleri arasında; hastalığı geçirmiş kişiler, hamile kadınlar ve 16 yaşın altındaki çocukların yanı sıra Kolombiya'da gayriresmi ikamet eden başka ülke vatandaşları da bulunuyor.