Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

BEİJİNG, 19 Ekim (Xinhua) -- Çin'de kıdemli bir yargıç Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin yargı kurumlarının ülkenin bilim ve teknoloji alanlarında daha fazla özgüven ve güç elde etme hedefini desteklemek amacıyla fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik adımları artıracaklarını belirtti. Yüksek Halk Mahkemesi (SPC) Başkan Yardımcısı He Rong, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) devam eden 20. Ulusal Kongresi çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında, büyük veri, yapay zeka ve genetik teknolojiler gibi sektörlerde fikri mülkiyet haklarını korumak için sağlam kurallar getirileceğini, ayrıca tekelleşmeye ve haksız rekabete karşı yargı eylemlerinin artırılacağını söyledi.

Sermayenin sağlam gelişimini düzenlemek ve rehberlik etmek için daha fazla çaba sarf edileceğini belirten He, yargı kurumlarının uluslararası işbirliği ve etkileşimi ilerleteceğini vurguladı. He'ye göre, Çin son on yılda fikri mülkiyet haklarının yargı tarafından korunmasında belirgin ilerleme kaydetti. Yetkili, ilk etapta sonuçlanan fikri mülkiyet hakları davalarının sayısının, 2013'ten bu yana yıllık ortalama yüzde 24,5 artışla toplam 2,74 milyona ulaştığını bildirdi. Fikri mülkiyet hakları ile ilgili davalar patent, marka, telif hakları, ticari sırlar, entegre devre tasarımları, yeni bitki türleri, coğrafi işaretler, tekelleşme ve haksız rekabeti içeren geniş bir yelpazedeki davaları kapsıyor. Bu sayede, tüketicilerin ve yeni istihdam biçimlerine sahip insanların hakları daha iyi korunuyor. SPC'ye bağlı fikri mülkiyet hakları mahkemesi ile Beijing, Shanghai, Guangzhou ve Hainan Serbest Ticaret Limanı'ndaki dört fikri mülkiyet hakları ihtisas mahkemesi, ülkenin fikri mülkiyet hakları davalarının çözümüne ilişkin reformu kolaylaştırıyor. He, Çin'deki yabancı kuruluşların eşit yasal korumadan yararlanmasını sağlamaya yönelik sürekli çabalarla, daha fazla yabancı işletmenin fikri mülkiyet hakları anlaşmazlıklarını Çin mahkemelerinde çözdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: rss