Sağlık

Kenya, 2024 Kovid-19 aşısı üretim planını gerçekleştirmek için görüşmelere başladı

Sağlık Bakanlığı Baş İdari Sekreteri Rashid Aman, Kenya'nın teknoloji ile ilaç etkin maddelerine erişmek ve diğer sağlık hizmeti ürünlerinin üretimini desteklemek için araştır...

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı Baş İdari Sekreteri Rashid Aman, Kenya'nın teknoloji ile ilaç etkin maddelerine erişmek ve diğer sağlık hizmeti ürünlerinin üretimini desteklemek için araştırma yaparak çeşitli ülkelerle irtibatta olduğunu ifade etti. Afrika'daki sürdürülebilir sağlık çözümlerine ve pandeminin ötesinde dirençliliğe odaklanan bir internet konferansında konuşan Aman, "İnsanlara yönelik aşıların üretileceği bir tesis kurmaya hazırız, araştırma ve geliştirme merkezleri kurmak için çeşitli uluslararası ortaklarla bağlantı kurmaya başladık" dedi.

Hükümet yetkilisi, son zamanlarda dünya genelinde Kovid- 19 aşılarına dair yaşanan sıkıntının, doğu Afrika ülkesini Kenya Biovax Limited adlı tesisin inşaatını hızlandırmaya yönlendirdiğini söyledi. Dünya genelinde Çin, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Kovid-19 aşısı üreten ülkeler konumunda. Kenya'da da bu ülkelerin bazılarından gelen aşılar uygulanıyor. Kenya Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, ülkedeki teyitli pozitif Kovid-19 vakalarının sayısı Çarşamba günü 254 bin 541'e ulaştı.

Kenya'nın Mombasa şehrindeki Jocham Hastanesi'nde yerel halktan bir kadına Kovid-19 aşısı dozu uygulayan bir sağlık çalışanı, 3 Eylül 2021.(Fotoğraf: Dihoff Mukoto/Xinhua)