Sinopharm aşıların teslimatı sebebiyle düzenlenen törende, Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapic ve Karadağ hükümeti adına, Çinli liderlere ve Çin halkına teşekkür eden Bojovic bağışı, "iki ülke ve iki halk arasındaki dostluğun ve dayanışmanın bir başka kanıtı" olarak tanımladı.

Başbakan Krivokapic, Çin aşılarının gelmesi konusunda Çarşamba günü Twitter üzerinden verdiği mesajda Karadağ'ın "aşı tedarikine ve nüfusunu aşılamaya devam ettiğini" yazdı.

Büyükelçi Liu ise konuşmasında, Karadağ'ın Avrupa'da Çin'den aşı bağışı alan ilk ülkeler arasında olduğunu belirterek bunun, "Çin halkının iyi dileklerini ve iki ülke arasındaki geleneksel dostluğunu somutlaştırdığını" söyledi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Liu, "Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana, iki halk birbirini içtenlikle destekliyor. Çin aşılarının Karadağ'ın pandemiye karşı savaşı kazanmasına ve ekonomisini iyileştirmesine yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu. Karadağ'da Çarşamba günü itibarıyla 77.000'den fazla Kovid-19 vakası, 1.000'den fazla can kaybı olurken, ülkede şu anda 8.600'ün üzerinde aktif vaka bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI