Wu, SKA projesinin kavramsal tasarımdan uygulama aşamasına geçmesiyle, SKA'nın yüzde 10'unun 2028 yılına kadar tamamlanıp gözlem çalışmalarına açılacağının tahmin edildiğini belirtti.

Uluslararası bir proje olan SKA, 10'dan fazla ülke tarafından ortaklaşa finanse edilecek, inşa edilecek ve işletilecek. Kurucu yedi üyeden biri olan Çin, 2019 yılında imzalanan SKA Gözlemevi Konvansiyonu'nun taraflarından biriydi.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Aynı zamanda, ülkenin en üst siyasi danışma organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın 13. Ulusal Komitesi üyesi olan Wu, Çin'in SKA ekibinin, gelecek 10 yıl içinde, kozmik yeniden iyonlaşma tespiti, pulsar arama, zaman ölçümü ve yerçekimi teorisi testi gibi 10 alanda araştırma yapacağını bildirdi.

Çin'in, SKA projesindeki uluslararası işbirliğine dayalı, kendi bilimsel hedefleri ve gökbilim araştırmaları için kalkınma yol haritasını belirleyeceğini ifade eden Wu, Çinli astronomların evreni keşfetmek için daha fazla katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI