Kanada haber kanalı CTV'nin bildirdiğine göre Kanada'da, Çarşamba öğleden sonra itibarıyla 2.643 yeni Kovid-19 vakası bildirildi, vakalarda kümülatif toplam 944.962'ye çıktı. Bunlardan toplam 22.754 kişinin hayatını kaybettiği, 885.604 kişinin ise iyileştiği belirtildi.

Theresa Tam, Kanada'da ulusal düzeydeki verilere bakıldığında 17-23 Mart tarihleri arasında günde ortalama 3.772 yeni vaka görüldüğünü, ülke genelinde 36.310 aktif vaka bulunduğunu söyledi. Theresa Tam, daha genç, daha hareketli ve sosyal olarak daha bağlantılı yetişkinlerde Kovid-19'un yayılmasının, yüksek riskli gruplara ve bu kişilerin bulunduğu ortamlara hastalığın bulaşma riskinin devam etmesine neden olduğunu ifade etti.

Kanada Halk Sağlığı Kurumu Başkanı, "Bazı SARS-CoV-2 virüs varyantlarının ortaya çıkması ve yayılması bu endişeyi daha da artırıyor" dedi. Salı günü itibarıyla, Kanada genelinde toplam 6.211 endişe verici varyant vakası bulunduğu, bunların 5.812'sinin B.1.1.7 varyantı, 247'sinin B.1.351 varyantı, ve 152'sinin de P.1 varyantı olduğu bildirildi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Theresa Tam, "Vaka sayılarının artması, hastalığın ciddiyetindeki değişim eğilimi ve Kanada'nın ağır bir şekilde etkilenen bölgelerinde endişe verici varyantla ilgili vaka oranlarındaki artış, tetikte olmamızı gerektiriyor." dedi. Theresa Tam açıklamasında, "Halk sağlığı önlemlerini ve kişisel korunma önlemlerini sürdürmemiz, enfeksiyon oranlarını azaltmak ve salgının hızla büyümesine neden olabilecek yeni varyantların daha fazla yayılmasını önleyebilmek için çok önemli" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI