Hartum'daki Çin Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ma, "Çin hükümeti ve ordusu Sudan'a bir parti Kovid-19 aşısı bağışlamaya    karar verdi" dedi. Büyükelçi Ma, "Sinopharm Grubu tarafından geliştirilen ve üretilen aşıların, 26 Mart tarihinde bir Çin uçağıyla Hartum Uluslararası Havaalanı'na varması planlanıyor" diye ekledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor
Çin'in Sudan Büyükelçisi Ma Xinmin, Sudan'ın başkenti Hartum'daki Çin Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşuyor, 24 Mart 2021 (Fotoğraf: Ma Yichong/Xinhua)

Çin, bir Afrika ülkesi olan Sudan'ın geçen yıl başlayan Kovid-19 pandemisiyle mücadelesine yardımda bulunuyor. Çin, geçen yıl Sudan'a partiler halinde tıbbi malzeme bağışında bulundu ve tıbbi uzmanlardan oluşan bir Çin ekibi geçen Haziran'da Sudan'ın pandemiyle mücadelesine destek vermek üzere iki haftalık bir görevlendirme kapsamında Sudan'a gönderildi. Sudan'da Salı günü itibarıyla toplam 29.542 Kovid-19 vakası kaydedildi, bu vakaların 23.858'i iyileşti, 2.003'ü ise ölümle sonuçlandı.

Editör: İRFAN KARSLI