Sağlık

Kanada, Kovid-19'a karşı kruvaziyer yasağını 2022'ye kadar uzattı

Böylece geçtiğimiz Şubat ayında uygulamaya konulan ve bu ayın sonunda bitmesi planlanan yasak, 28 Şubat 2022'ye kadar uzatılmış oldu. Kanada, Perşembe günü Kanada sularındaki...

Abone Ol

Böylece geçtiğimiz Şubat ayında uygulamaya konulan ve bu ayın sonunda bitmesi planlanan yasak, 28 Şubat 2022'ye kadar uzatılmış oldu. Kanada, Perşembe günü Kanada sularındaki kruvaziyerlere yönelik yasağını bir yıl daha uzatarak, 2022'ye kadar sürdüreceğini duyurdu.Yasak uyarınca, bölgede yaşayanlar tarafından kullanılanlar dışında, 100'den fazla kişiyi taşıyan kruvaziyer gemilerinin ve ülkenin Arktik sularında macera arayan eğlence teknelerinin faaliyetleri yasaklandı.

Eğlence teknesi yasağına uymayanlar cezalara tabi olacak. Cezalar bireyler için günlük 5 bin Kanada doları, gruplar veya şirketler için günlük 25 bin Kanada doları olarak belirlendi.

Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Kanadalılar Kovid-19'un yayılmasını azaltmak için üzerlerine düşeni yapmayı sürdürürken, hükümetimiz Kanada'nın ulaşım sisteminin güvenli kalmasını sağlamak için çok çalışmaya devam ediyor" dedi.

Kanadalı bakan, "Kruvaziyer gemilere ve eğlence teknelerine yönelik geçici yasaklar, toplumumuz içindeki en savunmasız olanları korumaya devam etmek ve sağlık sistemimize aşırı yüklenmekten kaçınmak için elzemdir. Yapılacak en doğru ve sorumlu şey budur" diye ekledi. Bakan ayrıca Kanada vatandaşlarına ve daimi ikamet edenlere, bir sonraki duyuruya kadar Kanada dışındaki kruvaziyer gemilerle seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti.