Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memurlara yapılan yüzde 2,5 oranındaki ek zammın kamuda çalışan işçilere de yapılacağını açıklamasının ardından yaklaşık kamu işçilerinin beklediği güzel haber geldi. Kamu İşveren Sendikası ile Türk-İş arasında kamu işçilerinin yararlanacağı ek zam için "Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" imzalandı. Protokol, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından imzalandı. Buna göre, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere ve bir defaya mahsus olmak üzere kamuda çalışan işçilere üzere yüzde 2,5 oranında ek zam yapıldı. Ayrıca ilk 6 ay için kamuda çalışan işçiler için belirlenen yüzde 12 zamma ‘enflasyon farkı’ da eklenecek.

Bununla birlikte kamu işçilerinin zam oranı yüzde 28'e çıktı. Ocak'ta sözleşme gereği yapılan zamla bu tutar 4 bin 592 liraya yükseldi. Yüzde 5 artı enflasyon ve yüzde 2.5 ek zamla birlikte en kamudaki en düşük işçi maaşı 5 bin 580 lirayı geçti.

ZAMLI MAAŞLAR 15 ŞUBATTA

Kamu işçilerine yüzde 2.5'luk zam şubat ayındaki ücretlere yansıtılacak. Toplu sözleşme kapsamında kamu işçilerinin ücretleriyle birlikte sosyal hakları da iyileşiyor. Doğum, ölüm, evlenme ve yol yardımları, giyim yardımı, prim, tazminat, yemek gibi ödemeler de arttı.

Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı

Ağustos 2021'de imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında taşerondan kadroya geçen 315 bin işçiye de ayrıca 500 liralık düzeltme yapıldı.

Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü

Editör: İRFAN KARSLI