Hun Sen, Myanmar Devlet Danışmanı Aung San Suu Kyi'ye gönderdiği mektupta "Kamboçya Krallığı Hükümeti adına, Myanmar Birliği Cumhuriyeti hükümetine ve vatandaşlarına 2 milyon maske ve başka tıbbi malzemelerden oluşan bir bağış yapmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Bağış, 2 milyon yüz maskesi, 100 bin kumaş yüz maskesi, 20 bin N-95 maske, 20 bin gözlük, 20 bin kişisel koruma ekipmanı, 500 portatif ateş gözlem aleti ve yoğun bakımlarda kullanılması için 20 set solunum cihazı içeriyor.

Kamboçya Başbakanı, Sağlık Bakanı Mam Bunheng'in bağışlanan malzemeleri 26 Kasım'da özel bir uçuşla Myanmar'a götüreceğini söyledi.

Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

Hun Sen, "Ortak çabamız sayesinde Kovid-19 ile mücadelede başarılı olacağımıza, bu durumdan birlikte ve daha güçlü çıkacağımıza kuvvetle inanıyorum" diye konuştu.

Kamboçya, Kovid-19 ile mücadele kapsamında geçen hafta da Laos'a 2 milyon yüz maskesi ve başka tıbbi malzemeler göndermişti.

Resmi rakamlara göre Kamboçya'da şu ana kadar 306 teyitli Kovid-19 vakası bildirildi. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kimsenin bulunmadığı ülkede 296 kiş hastalığı yendi.

Editör: İRFAN KARSLI