Sağlık

Japonya'da Kovid-19'un Delta varyantının yeni bir mutasyonunun varlığı doğrulandı

Tokyo Tıp ve Diş Üniversitesi Hastanesi'nden Doçent Hiroaki Takeuchi liderliğindeki araştırma ekibi, bulguları Pazartesi günü açıklarken yeni mutasyonun, Delta varyantı ile en...

Abone Ol

Tokyo Tıp ve Diş Üniversitesi Hastanesi'nden Doçent Hiroaki Takeuchi liderliğindeki araştırma ekibi, bulguları Pazartesi günü açıklarken yeni mutasyonun, Delta varyantı ile enfekte olan bir hastanın Ağustos ortasında kurumu ziyareti sırasında bulunduğunu söyledi.

Yapılan genetik analizde N501S mutasyonunun ortaya çıktığını belirten ekip, Japonya dışında sadece sekiz mutasyon vakasının bildirildiğini sözlerine ekledi. N501S mutasyonu, ilk olarak İngiltere'de tespit edilen Alpha varyantının N501Y varyasyonuna benziyor. Ekip, mutasyonun virüsün bulaşıcılığı üzerindeki etkisinin henüz belirsiz olduğunu ve araştırmacıların bu konuda daha fazla çalışma yapmayı planladığını söyledi.

Takeuchi, virüsün daha fazla yayılması Japonya'da yeni varyantların ortaya çıkmasına yol açabileceğinden, Kovid-19 enfeksiyonlarını engellemek adına her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi. Japon bilim insanı ayrıca, virüsün izlenmesini geliştirmek için genetik analizlerin kullanılması çağrısında bulundu.