Sağlık

Japonya'da Kovid-19 aşısı yapılanlar yüzde 50'nin üzerine çıkarak gelişmiş ülkelerdeki orana yaklaştı

Nishimura, katıldığı bir televizyon programında "Eğer aşılama mevcut hızda ilerlerse, bu ayın sonuna kadar yüzde 60'ı geçecek" dedi. Diğer gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıld...

Abone Ol

Nishimura, katıldığı bir televizyon programında "Eğer aşılama mevcut hızda ilerlerse, bu ayın sonuna kadar yüzde 60'ı geçecek" dedi. Diğer gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında Japonya'da aşılama çalışmaları daha geç başlamış olsa da, Japon hükümeti, aşıları yaptırmaya uygun ve istekli olan tüm insanların aşılarını Kasım ayı başlarında tamamlama hedefiyle aşılamada ilerlemeyi hızlandırmak için çaba sarf ediyor. Nishimura ayrıca aşılama oranı yüzde 80'e çıkarsa bunun Kovid-19 enfeksiyonları üzerinde önemli bir etkisi olacağını söyledi.

Japonya'da aşılama programı ilk olarak Şubat ayında sağlık çalışanları ile başladı, ardından Nisan ayından itibaren 65 yaş ve üzeri kişileri kapsayacak şekilde genişledi, son olarak da bazı belediyelerde ve iş yerlerinde aşı olabilecek 65 yaşın altındaki kişilere sıra geldi. Japonya'da sağlık sistemi, virüsün son derece bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle hala baskı altında olduğu için, hükümet Tokyo ve 18 ilde olağanüstü halin Pazartesi gününden itibaren uzatılmasına karar verdi. Japonya'da teyit edilen günlük Kovid-19 enfeksiyonlarının sayısı son günlerde azalıyor.

Hükümet, tam aşılı kişilerin artması beklentisiyle, seyahat ve geniş katılımlı etkinliklere karşı tavsiyelerin Kasım ayında hafifletilmesi için planlama yapıyor. Tokyo büyükşehir hükümetine göre, şehirde teyit edilen günlük Kovid-19 enfeksiyonlarının sayısı Pazar günü, bir hafta öncesine göre 786 azalarak 1.067 oldu. Günlük rakam, üst üste 21 gün boyunca her hafta düşüş gösterdi. Pazar günü ülke genelinde günlük enfeksiyonlar toplamda 7.200 civarındaydı ve Japonya'nın batısındaki illerde 11 gün boyunca, önceki haftaya göre daha az vaka bildirildi.