Japonya Sağlık Bakanlığı geçen ay, hastalığı önleyen antikorların zaman içerisinde azaldığını gösteren çalışmalara dayanarak, aşılamanın ikinci dozunu olmasının üzerinden sekiz aydan fazla süre geçen kişilere takviye aşı yapma kararı almıştı. Kişida, "Aşılamaya Aralık ayı kadar erken bir sürede başlayabileceğimiz varsayımına dayanarak hazırlıklarımızı yapacağız" dedi.

Japonya'da sağlık çalışanlarının aşılanmasına Şubat ayında başlandı ve ardından program baharda 65 yaş ile üstünü kapsayacak şekilde genişletildi. Sonrasında hastalık sebebiyle öncelikli olanlar ve en nihayetinde de nüfusun hepsi aşı programı kapsamına alındı.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Japonya, vaka sayılarının ülke genelinde düşmesi sayesinde Tokyo ve 18 vilayeti kapsayan olağanüstü halin kaldırıldığı 1 Ekim'den bu yana sosyal ve ekonomik faaliyetleri pandemi öncesi normal seviyelere getirmeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, dışarı çıkan ve ülke genelinde seyahat eden insanların sayısının artmasıyla birlikte pandeminin kışın yeniden yükselişe geçebileceği konusunda uyarıyor.

Editör: İRFAN KARSLI