Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Sıkılaştırılan tedbirler kapsamında alkol servisi veya karaoke hizmeti vermemeleri istenen restoranlar, yerel saatle 20.00'den sonra açık olamayacak. Ayrıca, alışveriş merkezi gibi büyük ticari tesislerin, mekanda aynı anda bulunacak müşteri sayısına sınırlama getirmeleri talep edildi.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, olağanüstü halin genişletilmesini görüşmek üzere Sağlık Bakanı Norihisa Tamura ve Kovid-19 ile mücadeleden sorumlu Bakan Yasutoshi Nishimura da dahil olmak üzere kabine üyeleriyle bir araya geldi. Resmi karar, Çarşamba günü yapılacak görev grubu toplantısında belirlenecek.

Kalabalık yerlere gitme oranının yüzde 50 oranında azaltılması gerektiği yönünde halka çağrı yapan Suga, şirketlerden de çalışanlarına evden çalışmalarına izin vermelerini ve işe giden kişi sayısını yüzde 70 oranında azaltmalarını istedi. Olağanüstü hal halen Tokyo'nun yanı sıra Ibaraki, Tochigi, Gunma, Chiba, Saitama, Kanagawa, Shizuoka,

Kyoto, Osaka, Hyogo, Fukuoka ve Okinawa bölgelerinde devam ediyor. Ayrıca 16 vilayette de olağanüstü hal benzeri bir uygulama yürürlükte. Kovid-19 vakalarının hızla artması sonucunda Japonya genelindeki pek çok hastane yatak sıkıntısı ile mücadele ediyor. Bu durum, daha hafif semptomları olan birçok kişiyi hastalıkla evde mücadele etmek zorunda bırakıyor.

Editör: İRFAN KARSLI