Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Banka, makul düzeyde yeterli likiditeyi sürdürmek, reel ekonomiye daha iyi hizmet vermek, dengeli bölgesel kalkınmayı geliştirmek ve farklı endüstrilerin koordineli büyümesini kolaylaştırmak için bir dizi önlem alacak. Çin Merkez Bankası, art arda pek çok güçlü teşvik politikasını benimsemek yerine likiditeyi makul ve yeterli bir seviyede tutmak ve kredilerde uygun büyümeyi yönlendirmek için çeşitli parasal araçlar kullanacak.

Banka, makro kaldıraç oranını temelde sabit tutarken, para arzı ve sosyal finansmanın büyümesini, nominal ekonomik büyümeyle uyumlu tutmak için de önlemler alacak. Merkez bankası, reel ekonomiye daha iyi hizmet sağlamak için finansal hizmetleri optimize etmeye ve daha küçük işletmelere finansal destek sunmaya devam edecek.

Ayrıca Çin ekonomisinin hem en güçlü hem de en zayıf olduğu tarım, imalat ve yeşil kalkınma gibi alanlara yönelik desteği güçlendirmeleri için finansal kurumları teşvik edecek. Banka'nın açıklamasına göre, her tür sermayenin sağlam ve standart büyümesini hızlandırmak için çaba sarf edilirken, sermayenin düzensiz genişlemesi de kararlılıkla önlenecek.

Merkez bankası, çiftçiler için ve kırsal alanlardaki ortak refahı teşvik etmek amacıyla, kırsalın canlandırılması için sürekli sağlam finansal hizmetler sunacak, finansal yardım sağlayacak ve kırsal finansal altyapı ve hizmet sistemlerinin inşasını destekleyecek.

Editör: İRFAN KARSLI