Nissan, 2050 itibarıyla net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek üzere "şirketin karbon emisyonlarının sıfıra indirilmesi hedefinde ilerleme kaydetme amacıyla elektriklendirme ve üretim teknolojisinde başka inovasyonlar gerçekleştirmeye çalışacağını" belirtti. Otomobil üreticisi, sürüş mesafesini artıracak ve şarj sürelerini azaltacak şekilde katı hal bataryalarının gelişimini daha da ileriye götürerek daha rekabetçi ve verimli elektrikli araçlar üretmeyi amaçlıyor.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, iklim değişikliğiyle mücadeleyi yönetiminin odaklandığı temel bir konu haline getirmiş, 2050 yılına kadar karbon emisyonlarının sıfıra indirilmesi ya da net sıfır karbon emisyonuna ulaşılması sözü vermişti. Hükümet, ülkede satılan tüm yeni araçların en geç 2030'ların ortaları itibarıyla elektrikli hale getirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Diğer Japon otomobil üreticileri de elektriklendirme çabalarına hız veriyor. Bunlar arasında Toyota Motor Corp., yaklaşık 2025 itibarıyla yıllık en az 5,5 milyon elektrikli araç satmayı hedeflerken, Honda Motor Co. ise 2030 yılına kadar küresel araç yelpazesinin üçte ikisini elektrikli hale dönüştürmeyi planlıyor.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: İRFAN KARSLI