Sağlık

İtalya Kovid-19'a karşı sürü bağışıklığını sağlamaya yaklaştı

Aynı zamanda İtalya'nın Koronavirüs Acil Durumu Olağanüstü Komiseri olan Korgeneral Francesco Paolo Figliuolo, İtalya'da aşı hakkı sahibi yerleşiklerin yüzde 80'inden fazlasın...

Abone Ol

Aynı zamanda İtalya'nın Koronavirüs Acil Durumu Olağanüstü Komiseri olan Korgeneral Francesco Paolo Figliuolo, İtalya'da aşı hakkı sahibi yerleşiklerin yüzde 80'inden fazlasının en az bir doz aşı olduğunu ve aynı oranda hak sahibi yerleşiğin Eylül sonuna kadar tamamen aşılanmış olacağını öngördüğünü söyledi. Figliuolo, "İtalya, sürü bağışıklığına yaklaşıyor" dedi ve ekledi: "Ayın sonuna kadar nüfusun yüzde 80'i tamamen aşılanmış olacak."

Sürü bağışıklığı, bir nüfusun yeterli bir kısmının bir bulaşıcı hastalığa karşı dirence sahip olduğu ve hastalığın o nüfus içinde yayılmasının zor olduğu bir noktaya ulaştığını işaret ediyor. General Figliuolo, 19-29 yaş grubundakilerin yüzde 70'inden fazlasının en az bir doz aşı olduğunu, bunun da ülke açısında bir dönüm noktası teşkil ettiğini dile getirdi.

İtalya'da yaşayan 50'li yaşlardaki 1,8 milyon kişinin (hassas bir yaş grubu) tamamen aşılanmadığını hatırlatan Figliuolo, ihtiyatlı olunması çağrısı yaptı. Figliuolo, "İlerleme kaydediyoruz, ancak virüsle birlikte yaşamayı öğrenmemiz de gerekiyor" dedi. İtalya Sağlık Bakanlığı'na göre Salı günü itibarıyla yaklaşık 39 milyon İtalyan aşı oldu; bu sayı, ülkedeki 12 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 72,2'sine karşılık geliyor.