6. Dünya Budist Forumu, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde düzenleniyor 6. Dünya Budist Forumu, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde düzenleniyor

ROMA, 16 Ekim (Xinhua) -- İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bu hafta Lübnan'ı ziyaret edeceğini duyurdu. Meloni, gerginliğin tırmandığı ortamda İtalya'nın bölgede konuşlu birliklerinin güvenliğinin sağlanması konusunda İsrail'e baskılarını sürdürüyor. Salı günü yapılan açıklamada Meloni'nin Cuma günü Lübnan'a gideceği belirtilirken güvenlik nedeniyle ziyaretin ayrıntıları gizli tutuldu. Meloni'nin Senato'da yaptığı açıklama, İsrail güçlerinin Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ateş açtığı yönündeki haberlerden birkaç gün sonra geldi.

BM, yaptığı açıklamada İsrail'in bu ayın başlarında Lübnan'a yönelik saldırılarını artırmasından bu yana üslerinin en az 20 kez hedef alındığını bildirirken, İsrail, BM güçlerini kasıtlı şekilde hedef aldığı iddialarını yalanlamıştı. "İsrail güçlerinin eylemlerinin hiçbir gerekçesi olmadığına inanıyoruz" diyen Meloni, UNIFIL'e yönelik saldırıları, Lübnan'da İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın sona erdirilmesine yönelik BM kararının "açık ve bariz ihlali" diye niteledi.

Geçtiğimiz hafta Meloni'nin ofisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Meloni'nin saldırıları eleştirdiğini teyit etmişti. Salı günü Temsilciler Meclisi'ne hitap eden Meloni, BM güçlerinin geri çekilmesine karşı çıkarak böyle bir adımın, barış koruyucusu olarak "BM'nin güvenilirliğini" zedeleyeceğini söyledi. İtalya'nın an itibarıyla BM gücünde konuşlu yaklaşık 1.000 askeri bulunuyor.

Kaynak: rss