SİDNEY, 16 Ekim (Xinhua) -- Avustralya'nın Sidney kentinde popüler bir plaj, siyah top şeklindeki gizemli atıkların kıyıya vurması üzerine kapatıldı. Sidney'in doğusunda bulunan Coogee Plajı, Salı günü cankurtaranların tüm sahil boyunca top şeklinde yüzlerce atık bulmaları üzerine kapatılarak acil bir soruşturma ve temizlik operasyonu başlatıldı. Yerel Randwick Kent Konseyi yaptığı açıklamada plajın ikinci bir emre kadar kapalı kalacağını söyledi.

Katar ve ABD dışişleri bakanları, Gazze'de ateşkesi ve bölgede gerilimin düşürülmesini görüştü Katar ve ABD dışişleri bakanları, Gazze'de ateşkesi ve bölgede gerilimin düşürülmesini görüştü

Konsey, siyah topları oluşturan bileşimin kökeninin incelendiğini ve test için örnekler alındığını belirtti. Açıklamada, "Bu aşamada bu maddenin ne olduğu bilinmemekle birlikte, tipik olarak petrol sızıntısı ya da dökülmesi sonucu petrolün atık ve suyla temas etmesiyle oluşan 'katran topları' olabilir" ifadeleri kullanıldı. Randwick Kenti Belediye Başkanı Dylan Parker, Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye yaptığı açıklamada topların petrol kaynaklı olması halinde kanserojen olabileceğini ve insanların toplara kesinlikle dokunmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: rss