Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Roma, Rusya'nın başkenti Moskova ve Güney Kore'nin Busan kentinden sonra fuara ev sahipliği yapmak isteyen üçüncü aday oldu. İlk olarak 1851 yılında Londra'da düzenlenen fuara ev sahipliği yapmak için Ekim ayının sonuna kadar başvuru yapılabiliyor. Nisan ayında başvuruda bulunan Moskova'yı Haziran ayında Busan izlemişti.

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Kolezyum'u ziyaret eden turistler, 28 Haziran 2021. (Fotoğraf: Cheng Tingting/Xinhua)

Draghi, Roma'nın resmi başvurusunda bu, "hiç kuşkusuz kentin gelişimi açısından büyük bir fırsat oluşturuyor" ifadesini kullandı. Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, Dünya Fuarı'nın, "yatırım çekebilecek, dünyaya büyük inovasyon projeleri sunabilecek ve tüm İtalya'da istihdam ve ekonominin yeniden açılmasını sağlayabilecek en önemli uluslararası etkinliklerden biri" olduğunu söyledi. Dünya Fuarı'nın, 2015 yılında etkinliğe ev sahipliği yapan İtalya'nın Milano kentinde yeni bir kalkınma ve yatırım dalgasına yol açtığı ifade ediliyor.

Editör: İRFAN KARSLI