Dijitalleşme, endüstriyel internet, yapay zeka ve sürdürülebilirliğe odaklanan, küresel teknoloji ve robot teknolojisi alanlarında lider olan ABB'nin genel merkezi İsviçre'nin Zürih kentinin kuzeyindeki Oerlikon bölgesinde yer alıyor. ABB, ilki 2018'de düzenlenen CIIE'ye dört yıldır üst üste katılıyor.

5-10 Kasım tarihleri arasında Shanghai'daki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda Xinhua'ya konuşan ABB CEO'su Bjorn Rosengren, "CIIE'yi, daha sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümünü dinamikleştirmeye yardımcı olan önde gelen en son dijital ve akıllı teknolojilerimizi paylaşabildiğimiz önemli bir forum olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rosengren, "Geçtiğimiz üç yılda, CIIE'de 130'dan fazla yenilikçi ürün ve teknoloji sergiledik, bir dizi yeni ürün ve dijital çözüm sunduk, yerel müşterilerle 70'ten fazla Mutabakat Zaptı imzaladık. Bu mükemmel deneyimlerimiz üzerine, biz de gelecek yılki fuarda yer almak için kaydımızı yaptırdık" dedi. Rosengren, ABB'nin bu yılki CIIE'de yeni bir sera gazı emisyonu algılama sistemi, ABB NeoGear şalt cihazı ve ABB sürücü bağlantı paneli ile donatılmış kişiselleştirilmiş sürücü kabini ACS880-07C gibi daha fazla sayıda yenilikçi ürünü ve çözümleri tanıttığını söyledi. Rosengren, "Bu yeni teknolojiler, Çin'deki müşterilerimize; enerji tasarrufu, verimliliği artırma ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltma konusunda daha fazla destek sunabilir" dedi.

ABB yöneticisi ayrıca, şirketin toplam 150 milyon ABD doları yatırımla Shanghai şehrinde 2022'de faaliyete geçecek yeni bir robot fabrikası açmayı planladığını söyledi. Rosengren'e göre, "Fabrika, dünya genelinde robotik endüstrisinin en gelişmiş, otomatik ve esnek fabrikalarından biri olacak ve robotların robot yaptığı bir merkez haline gelecek. Burası aynı zamanda üst düzey yapay zeka araştırmalarına da ev sahipliği yapacak."

Grubun gelecekteki iş stratejisi ve fırsatları hakkında bir soru yöneltilen Rosengren, sürdürülebilirliğin şirketin faaliyetlerinin merkezinde yer alacağını belirtti. Rosengren, "Çin, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını en üst düzeye çıkarma ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma taahhüdüyle iddialı iklim hedeflerini açıkladı. Teknolojik inovasyonlar bu sürecin bir parçası olarak zaten kritik bir rol oynuyor ve oynamaya da devam edecek. Bize göre, elektrifikasyon, otomasyon ve dijital teknolojiler, sürdürülebilir geleceğin anahtarını elinde tutuyor" dedi.

Çin, ABB'nin dünya çapında en büyük yatırımı yaptığı ikinci ülke. Şirketin ülkede yaklaşık 15.000 çalışanı bulunuyor. ABB CEO'su, "Ülkedeki faaliyetlerimizi düzenli olarak yerel pazar talepleri ve Çin'in karbon nötrlüğü hedefleri ile uyumlu hale getiriyoruz" mesajı verdi.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Editör: İRFAN KARSLI