Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

Lofven, Perşembe günü Facebook hesabından paylaştığı mesajda, yakın temasta olduğu kişinin testinin negatif çıktığını ve kendisinin de sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Kendisinin ve eşinin "herhangi bir hastalık belirtisi göstermediğini" söyleyen Lofven, "önerilere uyarak en kısa zamanda korona[virüs] testi yaptıracağız" diye ekledi.

Başbakan, "şimdilik" eşiyle birlikte evde kalarak uzaktan çalışmayı planlıyor. Lofven ayrıca İsveçlileri Halk Sağlığı Kurumu'nun önerilerini ciddiye almaya ve en küçük grip belirtisi göstermeleri halinde evde kalmaya çağırdı.

Başbakanın karantina kararı, İsveç'te vaka artışının yaşandığı ve bazı bölgelerde daha katı sosyal mesafe öneri ve kısıtlamalarının getirildiği bir döneme denk geldi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, Çarşamba gününden bu yana 4 bin 34 yeni vaka ve 5 yeni ölüm olduğunu duyurdu. Ülkede bu güne kadar 141 bin 764 kesin vaka bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI