Bilim ve teknoloji

İsrailli SpaceIL, Ay misyonunda BAE ile işbirliği yapmak istiyor

SpaceIL Yönetim Kurulu Başkanı Morris Kahn yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşun, Abu Dabi merkezli BAE yapay zeka ve bulut bilişim şirketi G42 ile tarihi bir işbirliğini deste...

Abone Ol

SpaceIL Yönetim Kurulu Başkanı Morris Kahn yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşun, Abu Dabi merkezli BAE yapay zeka ve bulut bilişim şirketi G42 ile tarihi bir işbirliğini desteklediğini ifade etti. Bu işbirliği, İsrail'in Ay'a iniş misyonu Beresheet 2'yi iki ülkenin ortak projesi haline getirecek.

SpaceIL'i kurucusu İsrailli milyarder Kahn yaptığı açıklamada, Körfez ülkesine yaptığı son ziyaret sırasında BAE'nin kıdemli yetkilileri ve girişimcileriyle Ay misyonunda işbirliği yapma konusunda görüştüğünü belirtti. SpaceIL, Beresheet 2 projesini, ilk Ay'a iniş aracı Beresheet 1'in Nisan 2019'da Ay'a inmeye çalışırken düşmesi sonrasında aynı yılın Aralık ayında başlattı.

Mevcut proje, kamu kuruluşu İsrail Havacılık Endüstrisi ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İsrail Uzay Ajansı ile işbirliği yapan SpaceIL tarafından yönetiliyor. SpaceIL bu ayın başında yaptığı açıklamada, projenin tahmini maliyetinin 100 milyon ABD doları olduğunu ve bunun 70 milyon ABD dolarının şimdiden toplandığını bildirdi. İsrail ile BAE, ikili ilişkilerin normalleşmesini öngören tarihi anlaşmayı 15 Eylül 2020 tarihinde Beyaz Saray'da imzalamıştı.