Politika

İsrailli Elbit şirketi, BAE Hava Kuvvetleri'ne elektronik harp koruma sistemleri sağlayacak

KUDÜS, 3 Ocak (Xinhua) 53 milyon ABD doları karşılığı satın alınan sistemle, BAE'deki Airbus A330 Çok Amaçlı Tanker Taşıma (MRTT) havadan yakıt ikmali ve nakliye uçaklarının...

Abone Ol

KUDÜS, 3 Ocak (Xinhua) 53 milyon ABD doları karşılığı satın alınan sistemle, BAE'deki Airbus A330 Çok Amaçlı Tanker Taşıma (MRTT) havadan yakıt ikmali ve nakliye uçaklarının korunması hedefleniyor. Sözleşmede, uçakları yerden havaya ısı güdümlü füzelerden korumak için kızılötesi ışın kullanan, doğrudan kızılötesi karşı önlemler (DIRCM) sistemleri de yer alıyor. Bu sistem, füzenin tepesine bir lazer ışını göndererek, füzeyi uçağın yönünden saptırıyor.

Sistem, ileri fiber lazer teknolojisini, 360 derece yüksek çerçeveli termal kamera ve küçük, dinamik aynalı taretiyle biraraya getiriyor. Sözleşmede ayrıca, radar ve lazer uyarısı, füze uyarısı, yönlendirilmiş karşı önlemler, ağ iletişimi ve ilişkili elektronik harp eğitimi yetenekleri sağlayan, havada elektronik harp kendini koruma sistemleri de yer alıyor. İsrail ile BAE arasında Eylül 2020'de, ikili ilişkilerin normalleşmesi için tarihi bir anlaşma imzalanmıştı.