DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Nature Communications dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, kanser hücreleri aktif olmak, çoğalmak ve yayılmak için aktin proteinine ihtiyaç duyduğundan, BIU araştırmacıları, kanser hücrelerinde aktini güvenli bir şekilde yok edebilen küçük molekülleri saptayabilmek amacıyla makine öğrenimini kullandı.

Araştırmacılar, kanser hücrelerinde aktini kontrol eden WASp proteinini tespit etmeye ve yok etmeye odaklandı. Araştırmacılar, İsrail'in merkezindeki Sheba Tıp Merkezi ile işbirliği içinde, hastalardan ve farelerden alınan hücreler üzerinde bu süreçle ilgili yaptıkları laboratuvar deneylerinde başarılı oldu.

Araştırmacılar, yeni tedavide küçük moleküllerin hastalara intravenöz enjeksiyon veya yutma yoluyla verilebileceğini kaydetti. Araştırmacılar yeni yöntemin, vücuttaki diğer hücrelere zarar verebilen ve kanser hücrelerinin tedaviye direncine neden olabilen kemoterapi ve diğer biyolojik tedavilerin yerini alabileceği sonucuna vardı.

Editör: İRFAN KARSLI