TAU, Science dergisinde yayınlanan bir çalışmada açıklanan yeni teknolojinin, doğadaki en istikrarlı ve durağan malzemelerden birinde, bilimin bildiği en küçük incelik biriminde bilginin depolanmasını sağladığını belirtti. Üniversiteye göre, yeni teknolojinin geleceğin elektronik cihazlarını yoğunluk, hız, enerji tüketimi ve verimlilik açısından iyileştirmesi bekleniyor.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Mevcut yenilikçi cihazlar, yükseklik, genişlik ve kalınlıkları sadece yaklaşık bir milyon atom veya yaklaşık yüz atom içeren küçük kristallerden oluşuyor. Bu teknolojik atılımın ardından, araştırmacılar kristal cihazların kalınlığını ilk kez sadece iki atoma indirmeyi başardı. Araştırmacılar, böylesine ince bir yapı ile elektronların kuantum yeteneğine dayanan hafızaların, sadece birkaç atom kalınlığındaki bariyerleri hızlı ve verimli bir şekilde aşmasını sağlandığını vurguladı.

Editör: İRFAN KARSLI