İsrail'in güneyindeki Ben-Gurion Üniversitesi'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan bir çalışma kapsamında geliştirilen yeni teknolojinin kişisel tedavilerin geliştirilmesine ve yeni ilaçların etkinliğinin değerlendirilmesine yardımcı olabileceği belirtildi.
Metot, beyindeki kan damarlarındaki değişiklikleri teşhis ediyor. Damarlardaki değişiklikler, Alzheimer gibi dejeneratif sinir sistemi hastalıklarının yanı sıra epilepsi, kafa yaralanmaları ile felç dahil nörolojik ve psikiyatrik rahatsızlıklara neden olabiliyor.
Yeni metot, elektroensefalografi (EEG) sonuçlarının benzersiz bir algoritma kullanarak analizine dayanıyor. EEG beyin zarındaki elektriksel aktiviteyi ölçen, ulaşılabilir ve pahalı olmayan bir kayıt yöntemi.
Böylece ekip, Alzheimer hastalarının beyinlerinde ve diğer beyin hastalıklarında anormal aktivite modellerinin EEG ile tanımlanabileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, "Alzheimer ve epilepsi hastalarının EEG kayıtlarında hastalığın seyri ile tedavinin başarısını teşhis ve takip ederken kullanılabilecek spesifik modeller gördük" sonucuna vardı.