BEYRUT, 25 Ekim (Xinhua) -- İsrail'in Perşembe günü Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 18 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki Kefr Tebnit köyüne düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, binalar ve evlerin yıkıldığını, mahallelerin harabeye döndüğünü bildirdi.

İsrail savaş uçaklarının Bekaa Vadisi'nin doğusundaki Hallaniye köyünde bir evi hedef aldığı saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı Rayak Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberde İsrail'in Baalbek-Hirmil'deki El-Hıdır'a düzenlediği hava saldırısında 7 kişinin öldüğü ve 14 kişinin yaralandığı, bir başka saldırıda ise Aley dağlık bölgesinde bir aracın vurulduğu ve içindeki iki kişinin öldüğü belirtildi.

İsrail: Mossad Başkanı, rehine anlaşması görüşmeleri için Doha'ya gidecek İsrail: Mossad Başkanı, rehine anlaşması görüşmeleri için Doha'ya gidecek

Hizbullah, yaptığı açıklamalarda El-Manara, Kiryat Şmona ve Misgav Am gibi çeşitli yerleşimlerde İsrail güçlerinin toplanma alanlarını hedef aldığını duyurdu. Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Ayta el-Şaab köyü ve Adiseyye kasabasında İsrail güçleriyle çatışmaya girdiklerini, iki İsrail Merkava tankını vurarak imha ettiklerini ve tank mürettebatını öldürdüklerini belirtti.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Akka şehrinin kuzeyinde bulunan Sanat Jin lojistik üssünü de hedef aldığını iddia etti. Hizbullah'la gerginliğin tehlikeli şekilde tırmandığı bölgede İsrail ordusu, 23 Eylül'den bu yana Lübnan'a yoğun saldırılar düzenliyor. Lübnan Bakanlar Kurulu Afet Risk Yönetimi Birimi tarafından Perşembe günü yayımlanan bir rapora göre, Hizbullah-İsrail çatışmasının başladığı 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Lübnan genelinde düzenlediği hava saldırılarında 2.593 kişi hayatını kaybederken, 12.119 kişi de yaralandı.

Kaynak: rss