KUDÜS, 25 Ekim (Xinhua) -- İsrail'in istihbarat teşkilatı Mossad'ın Başkanı David Barnea, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Pazar günü Katar'ın başkenti Doha'ya gidecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden Perşembe günü yapılan açıklamaya göre Barnea'nın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns ve Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geleceği ve son gelişmeler ışığında Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için müzakerelerin yeniden başlatılması olasılığı görüşeceği belirtildi. Bu arada İsrail devletine ait Kan TV, Mısır Genel İstihbarat Servisi'nin yeni başkanı Hasan Mahmud Reşad'ın da görüşmelere katılmasının beklendiği bildirdi.

Çin Kamu Güvenliği Bakanı Wang, İtalya İçişleri Bakanı ile güvenlik işbirliğini görüştü Çin Kamu Güvenliği Bakanı Wang, İtalya İçişleri Bakanı ile güvenlik işbirliğini görüştü

Haberde İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hamas lideri Yahya Sinvar'a yönelik suikastlarının ardından Barnea'nın kısa süre önce rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasında ilerleme kaydetmek için İsrail'in esnek davranması gerektiğini söylediği belirtildi. Abdurrahman Al Sani ise ABD, Katar ve Mısır'ın Gazze'de ateşkes sağlanması için çabalarını sürdürdüğünü ve Sinvar'ın öldürülmesinin ardından arabulucuların Hamas ile "yeniden temasa geçtiğini" söyledi.

Kaynak: rss