KUDÜS, 4 Mart (Xinhua) -- Beijing 2022 Paralimpik Oyunları'na katılacak olan İsrail kafilesinde 20 yaşındaki Alp disiplini kayakçısı Sheina Vaspi ve dört personel yer alıyor. Vapsi, geçirdiği ciddi bir trafik kazasının ardından üç yaşında bacağını kaybetmişti.

Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı

Sheina Vaspi dört sene önce engelli gazilerin, çocukların ve sporcuların benzersiz ekstrem sporlarda rehabilitasyonu ve güçlendirilmesiyle ilgilenen bir İsrail gönüllü kuruluşuna katılarak kayak yapmaya başladı.

Sonrasında kayak yapmayı daha da ciddiye almaya karar verdi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde profesyonel olarak eğitim almaya başladı. Bu senenin Ocak ayında, Norveç'in Lillehammer kasabasında düzenlenen Para Kar Sporları Dünya Şampiyonası'na katılan ilk İsrailli oldu ve Dev Slalom etkinliğinde 13. sırada yer aldı.

Beijing'e giden İsrail heyetine, daha önce İsrail için dokuz Paralimpik madalya kazanmış olan ve şu anda oyunlara hazırlanan Vaspi'ye zihinsel ve profesyonel rehberlik eden para-yüzücü Inbal Pezaro başkanlık ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI