Konsey tarafından yapılan açıklamada, "Bu adım, İsrail'de yüksek hacimli atıklardan elektrik üretmek için ilk fırsat" denildi. Gazze Şeridi ve Mısır ile sınır komşusu olan Eşkol Bölge Konseyi'nde 32 köy bulunuyor. Bölge, yıllardır Filistin'in Gazze bölgesinden fırlatılan roket ve kundaklama balonlarının acısını çekiyor.

Yeni proje, Gazze sınırına yedi kilometre mesafede bulunan bu sınır bölgesinin güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik özel hükümet programının parçası olma özelliğini taşıyor. Proje, bölgede atık dönüştürme tesisinin kurulması ve işletilmesi için İsrail Çevre Koruma Bakanlığı'ndan 160 milyon yeni şekel (49 milyon ABD doları) destek alacak.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Tesis, çevre açısından tehlike arz eden ve kapanmak üzere olan eski bir atık depolama sahasının yerine kurulacak. Eşkol Bölge Konseyi Başkanı Gadi Yarkoni, "Yıllarca süren güvenlik mücadelesinden sonra şimdi Eşkol'u çevre, girişimcilik ve ekonomi alanlarında öncü olmaya yönlendiriyoruz. Bu bölge gerçeğini değiştiren ulusal bir proje" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI