KUDÜS, 17 Şubat (Xinhua) -- İsrail Sağlık Bakanlığı'nın da aralarında bulunduğu, ruhsatlandırmadan sorumlu sağlık yetkilileri tarafından onaylanan çalışma, Pfizer sponsorluğunda Sheba ile işbirliği içinde geliştiriliyor.

Çalışma, daha yüksek dozda Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısını (60 mikrogram), şirketlerin araştırma aşamasındaki Omicron bazlı aşısını (60 mikrogram) ve her iki aşının bir birleşimini (her birinden 30 mikrogram ve her birinden 15 mikrogram) 60 yaş ve üstü yetişkinler için dördüncü doz olarak vererek güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve immünojenisitesini değerlendirecek. Böylece Sheba, Omicron'a özel aşı için Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ilk klinik deney alanı olarak hizmet verecek.

New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı New York'ta Batı Nil virüsünün yayılması endişesiyle sivrisinek ilaçlaması yapıldı

Araştırmaya, en sonuncusu kayıttan en az dört ay önce olmak üzere, halihazırda üç doz aşılanmış yaklaşık 200 kişi katılacak.

Sheba'daki enfeksiyon önleme ve kontrol biriminin müdürü Gili Regev-Yochay, "Bu deneme, dünya bu varyantlarla ve belki de gelecekte diğerleriyle uğraşmaya ve bunlarla mücadele etmeye devam ettiği için son derece önemli" dedi. Gili Regev-Yochay, "Aşılar, dünya genelinde koronavirüs pandemisini etkisiz hale getirmenin tek yolu" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI