WASHINGTON, 16 Şubat (Xinhua) -- Salgınlar bir toplumun zayıf noktalarını ortaya çıkarır. Derginin Mart 2022 sayısında yer alan makale, ABD'nin Kovid-19 öncesinde zaten sağlıksız bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.

Makalede, "Diğer bazı gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında, ABD'de insanları Kovid'i şiddetli geçirmeye daha duyarlı hale getiren olağanüstü oranda kronik obstrüktif akciğer hastalığı, diyabet ve diğer rahatsızlıklar var. Bu güvenlik açıkları, salt genetik değil, sosyal faktörlerden de güçlü bir şekilde etkilendi" denildi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Amerikan halk sağlığı sistemlerinin yeterli personelden, analiz için veri sistemlerinden, en son teknolojiden ve devlet desteğinden yoksun olduğu kaydedilen makalede, "Zaten tehlikeli olan bir duruma ilaveten pandemi, toplumumuzda daha önceden de olan, bilim de dahil olmak üzere kurumlara karşı artan güvensizlik gibi eğilimleri ortaya çıkardı ve artırdı. Son 20 yıl içinde veya daha fazla sürede Amerikan muhafazakarlığı, bilim karşıtı popülizme dönüştü" denildi.

Editör: İRFAN KARSLI