Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

İsrail'deki Sheba Tıp Merkezi, Bahreyn'in başkenti Manama'daki Salmaniya Tıp Kompleksi ve Busaiteen kentindeki Kral Hamad Üniversitesi Hastanesi'yle (KHUH) işbirliğine gitti. Anlaşma, sağlık çalışanlarının eğitimi, bilgi paylaşımı ile araştırma, teknoloji ve inovasyonun paylaşımı alanlarında işbirliklerini içeriyor.

Sheba'daki Uluslararası Bölüm ve Kaynak Geliştirme Başkanı Yoel Hareven, işbirliklerinin diğer birçok şeyin yanı sıra Sheba'nın uzaktan tıp sistemi aracılığıyla tıbbi tedaviyi de kapsadığını söyledi. KHUH CEO'su Salman bin Ateyatalla Abdulrahman Al Khalifa da anlaşmaların tıp alanındaki karşılıklı desteğe katkıda bulunacağını ve iki ülke arasındaki araştırmaları destekleyeceğini ifade etti. İsrail ve Bahreyn, diplomatik ilişkilerini normalleştirmek için 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da tarihi bir anlaşma imzalamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI