Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

İsrail Eski Eserler Kurumu (IAA), Salı günü yaptığı açıklamada İsrailli arkeologların Yunanca yazılı 1700 yıllık bir sınır taşı bulduğunu duyurdu.

Eşine nadir rastlanan taş, Golan Tepeleri'nin İsrail tarafından ilhak edilen bölümünde yer alan kuzeydoğu Nafah Ordu Üssü'nün yakınlarında, IAA tarafından yürütülen bir arkeolojik kazı sırasında ortaya çıkarıldı.

Taşın üzerinde Antik Yunanca (Grekçe) "Nafah Köyü" yazıyor. Modern zamanlarda, İsrail'e ait ordu üssünün yakınlarında daha önce bulunan Nafah isminde bir Suriye köyünün varlığı 1967'de sona erdi.

IAA arkeologlarına göre bu tarz taşlar, Roma İmparatoru Diocletian'ın hükümdarlığı sırasında vergi toplama amacıyla köylerin sınırlarının belirlendiği yerlere konuyordu. Arkeologlar, "1500 yıl önceki Bizans dönemi ile modern zamanlar arasında bölgede yerleşimin devam ettiğine dair hiçbir işaret olmasa da, bölgenin adının bu kadar yıl boyunca korunduğunu görmenin heyecan verici ve şaşırtıcı olduğunu" söylediler.

Editör: İRFAN KARSLI