Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız Çin: Lübnan'ın egemenlik ve güvenliğine yönelik her türlü ihlale karşıyız

KUDÜS, 25 Ağustos (Xinhua) -- İsrail'de sağlık ve çevre koruma bakanlıkları tarafından Perşembe günü yapılan ortak açıklamaya göre ülkenin iki yerinde ölümcül Batı Nil virüsü taşıyan sivrisinekler görüldü. Açıklamada sivrisineklerin Tel Aviv'in dışındaki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan Or Yehuda kentinde ve ülkenin güneydoğusundaki Ölü Deniz kıyısında yer alan Neve Zohar tatil beldesi civarında yakalandığı belirtildi.
Tespitin ardından iki bakanlık, ilgili yerel makamlara izlemeyi arttırma ve gerekirse derhal önleyici ve imha edici faaliyetlerde bulunma talimatı verdi.

Bakanlıklar ayrıca her iki bölgede yaşayanlara kendilerini korumaları için sulamayı azaltmak, durgun suları kurutmak, pencerelere sineklik takmak, vantilatörleri çalıştırmak ve böcek kovucular kullanmak gibi çeşitli önlemler almalarını tavsiye etti. Sağlık Bakanlığı 2023 yılının başından bu yana İsrail'de yedi kişiye virüs bulaştığını ve bu kişilerden ikisinin hayatını kaybettiğini belirtti. Batı Nil ateşi daha çok kuşlarda bulunan ve sivrisinek ısırığıyla insanlara geçen bir virüsten kaynaklanıyor. Virüsün bulaştığı kişilerde tipik olarak baş ağrısı, ateş, halsizlik, eklem ve kas ağrıları, konjonktivit, döküntü, hatta bazen mide bulantısı ve ishal gibi grip benzeri semptomlar görülüyor. Hastaların küçük bir kısmında felç, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen beyin enfeksiyonu da gelişebiliyor.

Editör: Şeymanur Erbay